Säihkeen Säpinä 21,2

Sipori - Tohinan Säihke - Kihin Hiski

saihkeen_sapina_juoksu_kehys.jpg
Säihkeen Säpinä on I. palkinnon ori, jolla ei ole
perinnöllisiä sairauksia ja joka sai jalostusarvostelussa luonteesta täyden
kympin ”Kiitettävä, herkkä ja kuuliainen ajaa”!Säihkeen Säpinä osoitti lahjakkuutensa jo kolmevuotiaana ravaamalla 30,2a.

Nelivuotiaana tahti vain koveni ja ori vei Pikkupelimannin, Kriteriumin, Satakunta-ajon sekä Ilkka-ajon. Yhteensä ori voitti peräti kymmenen kertaa ja oli ikäluokkansa valtias.

Säihkeen Säpinä oli ensimmäinen Satakunta-ajon voittaja, joka on sen yli 30 vuotishistorian aikana voittanut Kriteriumin ja Satakunta-ajon.

Viisivuotiskausi osoitti kehityksen jatkuneen. Kauden toisessa kilpailussa Suur-Hollola -ajossa Säihkeen Säpinä veti keulassa hurjaa vauhtia. Ikimuistoisessa kilpailussa Jokivarren Kunkku vei voiton maailmanennätysajalla, mutta urhean Säihkeen Säpinän tulos 21,9 on myös maailmanluokkaa. Tawaststjernan muistoajossa syntyi ennätys 21,2a. Ori voitti vielä Derbyn karsinnan, mutta joutui jäämään finaalista pois.

Säihkeen Säpinän kolmas emä, valioperiyttäjä Arsikkaan tytär Totteriina voitti Villimiehen tammakilvan ja oli Pikkukunkun toinen. Tamman lahjat eivät rajoittuneet vain kilparadoille, sillä se voitti myöhemmin myös valtakunnallisen työmestaruuden. Totteriina osoittautui myös ravinopeuden periyttäjäksi. Sen tyttärentytär Namskin Virra toisti mummonsa tempun ja voitti Villimiehen tammakilvan.

Säihkeen Säpinän toinen emä Vokkerin Tohina näytti myös periyttäjänlahjoja, sillä sen kilpailleet varsat olivat Soviirin Säihke 27,3a ja Tohinan Nanna 27,3a. Säihkeen Säpinä on emänsä toinen jälkeläinen. Isosisko Säihkeen Säde on mennyt 31,8a (5v) ja siirtynyt jo nuorena siitokseen.

saihkeen_sapina_paa_kehys.jpgAllaolevista linkeistä voit katsella Säihkeen Säpinän juoksuja

4-v Pikkupelimanni-ajo

pikkupelimanni-ajo.jpg

Suomenhevosten Kriterium finaali 2014

Suomenhevosten_Kriterium_2014.jpg

4-v Satakunta-ajo 2014

satakunta-ajo_2014.jpg

4-5-v. Ilkka-ajon finaali 2014

Ilkka-ajo.jpg

Suur-Hollola 2015

suur-Hollola_2015.jpg

Jokivarren Kunkku juoksi ME voltista ja Säihkeen Säpinä 5-vuotiaiden nopeimman täyden matkan ajan 21,9. Siihen ei ole pystynyt kukaan muu kylmäverinen viisi vuotiaana


Tiedustelut 0400-700961/ Esko

Maksut 2018

Astutusmaksu 250 € + ell. kulut
Siirtona 250 € + 48 € / lähetys
Varsamaksu 950 €
Hinnat sisältävät alv:n 24 %.